Jos

 

In 1972 wist men nog niet dat op 5 januari van dat jaar de blanke Louis Armstrong geboren zou worden, zijn komst bleek niet aangekondigd door wijzen uit het Oosten. Gesteund door ouders werd Jos, op 8 jarige leeftijd, op muziekles gezet. De toenmalige trompet docent zal zich deze tijd nog goed kunnen herinneren. Een klein jongetje met spierwit haar die trompet wilde leren spelen. Er zijn door hem verwoede pogingen gedaan om ook de theorie aan de man te brengen, helaas strandden zij alle in wanhoop.

Bij muziekvereniging Crescendo in Purmerend is de verdere basis van deze trompetvirtuoos gelegd. Daar raakte hij bevriend met de toenmalige dirigent Arnold. Deze conservatorium afgestudeerde dirigent/trompettist bracht de liefde voor klassieke muziek bij. Tevens is het trompetspel bijgeschaafd, zover als dat nog nodig of mogelijk was.

Op latere leeftijd volgde hij een masterclass bij Peter Masseurs, solo trompettist van het Concertgebouw Orkest. Spel en passie voor het instrument was hiermee voor eeuwig onlosmakelijk vastgeklonken.

Vanaf 2005 is de interesse in het spelen van lichte muziek wederom aangewakkerd. Het spelen in een orkest werd vaarwel gezegd en omgeruild voor spelen in een band. Hierdoor kwam hij in contact met trompettist Jasper Gloerich waar hij tegenwoordig improvisatie lessen volgt.

In 2010 leerde hij een stel muzikanten kennen die op zoek waren naar die ene trompettist voor hun band. Eleven20one maakte met deze eigenzinnige, humorvolle en briljant spelende trompettist kennis en heeft deze ook niet meer losgelaten.

Sindsdien gaat Eleven20one door het leven met een prachtige blazerssectie.

Eerste plaat: Moet een singeltje geweest zijn ergens uit de jaren 80. Welke dat moet zijn geweest is niet meer bekend (of de inkt niet meer waard).
Droom: Spelen in uitverkocht Paradiso