Guus

IMG_7129Bouwjaar 1968
Zijn muzikale ‘carriere’ begon op zijn 14e. Eenvoudig gitaarles op de Cor Kakes. Na een klein jaar pingelen werd het tijd voor een fanatiekere aanpak. Guus kreeg diverse jaren gitaarles bij Patrick Sedoc (rond 1985 – 1988) die destijds nog in Zaandam woonde. Dit met enkele tussenpozen waarin hij zichzelf verder ontwikkelde met invloeden van Dire Straits en Gary Moore. Later heeft hij nog korte tijd les gehad van Jan de Lange (o.a. Flair). Toen de muzikale carriere al redelijke vormen begon aan te nemen, heeft hij eind jaren ’90 ook nog een tijd les gehad van Vincent Krancher. In zijn optiek één van de betere Rock gitaristen van dit land.

Het spelen in bandjes begon via de muziekschool. Daar deed Guus diverse Workshops met Nol Sicking en Niek Grandiek. Eleven20one-242Eén van de laatste workshops is toen uitgegroeid tot een redelijk succesvol bandje in de Zaanstreek: ‘Impact’, met o.a. Welmoed Prijs. Toen deze band ophield te bestaan volgden nog diverse workshops. Maar uiteindelijk wilde Guus vooral meer optreden waardoor hij besloot om in een coverband te gaan spelen. Halverwege de jaren ’90 in ‘Break Away’ en sinds 2003 in ‘What the Funk’. In 2009 viel hij een jaar in in de Rockband ‘Zooka’… daarna ter ziele gegaan… Zijn schuld???

Door meer ambities gedreven (en aangezien zijn Midlife Crisis al redelijk vaste vormen begon aan te nemen) voegde hij zich in 2010 bij Eleven20one…. een ultieme mix van een te gek stukje muziek neerzetten met een fantastische club mensen.

Invloeden:
Steve Lukather (Toto), Gary Moore, Mark Knopfler, Larry Carlton, Arnold van Dongen, Santana, Joe Satriani en vele andere grootheden… Daarnaast blijkt Guus een toegewijde verzamelaar van alles wat 6-snaren heeft en van versterkers waar men buizen in heeft verstopt.

Eerste plaat:
De eerste 4 LP’s zijn niet noemenswaardig en tevens niet meer te herinneren, maar zijn eerste echte LP’s waren Alchemy – Dire straits, Brothers in Arms – Dire Straits, Fahrenheit – Toto en Run for Cover – Gary Moore.

Droom:
Een keer samen op het podium staan met Arnold van Dongen…Eleven20one-533