David

 

Uitgebracht in 1971 duurde het tot 1978 voordat David zijn eerste muzikale stapjes zette. Niet altijd geheel tot zijn genoegen maakte hij kennis met de piano. Toen Für Elise in zijn vingers zat vond het eerste optreden plaats in de vijfde klas van de lagere school bij meester de Wit (zo was Cor Bakker ook ooit begonnen). Na 11 jaar pianoles vond hij het welletjes. Inmiddels was de muzikale interesse ook wat richting de gitaar verschoven. Samen met neef Chris werd in de grote schuur ´I was made for loving you´ nieuw leven ingeblazen… niet mooi maar wel erg hard!

Chris bleek overigens wat meer uit te blinken in het gitaarvirtuoos-zijn dus David ging maar weer terug naar de piano. De klassieke scholing sloot niet helemaal aan bij zijn muzikale voorkeur dus toen hij gevraagd werd mee te spelen in het combo van een jongerenkoor, die o.a. vele popnummers ten gehore brachten, hoefde hij ook niet lang na te denken. Ook Dirk en Eric waren hier van de partij.

Toen in 1996 er een lokale `Night of the Proms` werd georganiseerd bedacht ons trio dat daar een goede band niet kon ontbreken. De eerste bezetting van Eleven20one maakte daar kennis met elkaar. Chris werd weer uit de schuur gehaald en Dave bleek als voormalig buurjongen ineens heel aardig te kunnen drummen.

Het eerste optreden was heel spannend maar smaakte ook heel erg naar meer. David wierp zich op als één van de drijvende krachten van de nieuw gevormde band. In het kader van `iedereen heeft recht op mijn mening` weet hij ook menig oefenavond `op te leuken`. Samen met Chris werd al gauw `Liggend bij jou` geschreven. Later zouden ze nog meer gaan schrijven.

Het combo was inmiddels ter ziele gegaan maar zodoende kon alle muzikaliteit richting de band gaan. David is behalve met eleven20one ook vaak actief met de band `Room6`, het trio `three is a crowd` en soms ook als duo met broer Eric. Wie had dat ooit kunnen denken….. Als gastmuzikant was hij in 2008 te horen met Margriet Eshuijs en Maarten Peeters maar ook het lokale bejaardentehuis wordt tweemaal per jaar met zijn bezoek vereerd.

Eerste plaat: Die was van The Police: `every little thing she does is magic. Gevolgd door veel Toto, Queen, George Michael en verzamel cd´s. Het mooiste nummer ooit vind ik echter `Beautiful Goodbye` van Amanda Marshall.
Droom: Met Eleven20one in Paradiso!Eleven20one-308