Flora

In het jaar datIMG_7167 Beatrix koningin werd en John Lennon zijn maker zag, kwam ook Flora ter wereld. De   eerste jaren van haar leven besteedde zij vooral veel tijd aan het heel hard en vals meebrullen van alle kinderliedjes die zij maar kon bedenken. Als zij later groot was bij Kinderen voor Kinderen zingen leek toen het ultieme doel. Helaas beschikte zij niet over de verplichte ‘Gooische r’ en moest dit plan het veld ruimen. Al snel volgden pianolessen, maar na een paar jaar werd toch duidelijk dat ook concertpianiste niet de gedroomde carrière moest zijn.

In de tweede klas van de middelbare school werd tijdens muziekles duidelijk dat Flora toch eigenlijk wel aardig kon zingen. Al snel volgde een popworkshop in Drieluik in Zaandam. Dat smaakte naar meer en vele workshops, talentenjachten en optredens volgdeEleven20one-570n. Met haar gitaarspelende broertje vormde zij ook een duo dat regelmatig moest spelen op diverse gelegenheden. Toen het zingen wat te eenzijdig leek ging Flora saxofoonlessen volgen, maar het strenge regime van haar Bulgaarse leraar en het feit dat je met een saxofoon in je mond niet óók kon zingen leidde er toch toe dat zij haar saxofoon weer aan de spreekwoordelijke wilgen hing.

Vele zanglessen later begon Flora na wederom een muziekworkshop in 2005 de band ‘De Reserveband’ en volgde zij in 2009 een parttime opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek. Omdat één band toch wat weinig was voor deze drukke dame, deed ook zij auditie in Landsmeer en mocht zij zich begin 2010 aansluiten bij de fijne heren en dames van Eleven20one en vormt daar nu met Eric de vocale frontlinie. Naast Eleven20one zingt zij nog in De Reserveband en Koel aan de Gang en speelt, als niemand kijkt, toch nog stiekem saxofoon en piano.

Eerste plaat: j’te l’dis quand meme – Patrick Bruel (was ik vroeger diep verliefd op)
Droom: Nummer 1 hit scoren met de leukste band van Nederland