Dave

 

IMG_7141

Gekalibreerd werd hij in 1971 om vervolgens vanaf zijn elfde jaar slagwerk te gaan spelen. In eerste instantie bij de lokale trots Amicitia op de snare-drum en later op pauken. Op 15-jarige leeftijd kon hij meerdere dingen tegelijk dus moest er op een drumstel gespeeld worden.  Samen met neef Raphael en vriend Alberto werd de voorloper van Slagerij van Kampen opgericht. Helaas was de wereld er toen nog niet klaar voor…

Enigszins verrassend, in ieder geval voor hemzelf,  kwam dan ook in februari 1996 het telefoontje van zijn vroegere buurjongens of hij met hen op een benefietavond voor Sarajevo wilde optreden. Van het één kwam, zoals bekend, het ander. Dave had de smaak nu goed te pakken en een tweede band werd opgericht met hem op slagwerk. Als Serieuze Grap werd een aantal jaar Purmerend en omgeving onveilig gemaakt en enkele prijzen in de wacht gesleept. Na wat interne strubbelingen was het uit met de Grap.

Ondertussen had Dave zijn skills verder weten te ontwikkelen bij Valk-Pop over ´t IJ alwaar medebandlid Chris ook zijn kunsten verder heeft aangescherpt.Eleven20one_IMG_2207

Mooi was het moment dat hij, als verjaardagskado van zijn Ana, Caesar Zuiderwijk een paar uur bijles mocht geven in zijn studio in Den Haag. Radar Love heeft nooit meer hetzelfde geklonken.

Binnen eleven20one heeft Dave zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend. De aanvankelijke opmerkingen van de overige leden aangaande zijn harde gebeuk op zijn trommels en de bijbehorende vliezen van de rest heeft hij ter harte genomen. Dave speelt nu op gevoel.

 

Eerste plaat:        Ebony & Ivory van Paul McCartney en Stevie Wonder. Daarna The Seventh One van Toto helemaal grijs gedraaid.

Droom:                  Met muziekmaken in het levensonderhoud te kunnen voorzien.

 

Dave

 

 

 

 

Eleven20one van 1996 – 2012