Chris

 

De release van Chris vond plaChris1ats in het agrarische Landsmeer van 1971. Met noeste arbeid op de boerderij van boer, vader en oom Piet werd al gauw het geld bij elkaar verdiend om alle muzikale aspiraties een gestalte te geven. Samen met neef David werd een mooie Fender look alike Rockson gitaar met bijbehorende versterker aangeschaft.

Voor de ogen van wat dromerige koeien werd menig gitaarsolo weggegeven in de stal (dat galmde zo lekker). Zijn vader kwam zelfs klagen over de herrie.

Al gauw bleek Chris wel over een ruime portie talent te beschikken en gecombineerd met zijn doorzettingsvermogen om als linkshandige op een rechtshandige gitaar alle riffs van de groten der aarde verdienstelijk na te spelen, ontsteeg hij al gauw de grijze massa.

Ondanks een paar jaar les en zijn bij tijd en wijle onnavolgbare virtuositeit kan hij tot op heden nog geen noot lezen waardoor alles op `gevoel` gaat.

Voor de andere bandleden is het dan ook altijd weer een verrassing of de juiste toonhoogte of het begin van de solo op tijd gevonden wordt. Vaak is de verrassing overigens aangenaam.

Het `gevoel` heeft er in ieder geval ook toe geleid dat samen met David het mooie `Liggend bij jou` werd geschreven (komt er nog eens een vervolg?). Ondertussen heeft Chris meer gitaren dan vriendinnen versleten maar zal hij altijd op zoek blijven naar het ultieme gitaargeluid. Hoewel hij zegt dat hij de ideale combinatie inmiddels gevonden heeft met de Musicman J. Petrucci en de Line 6 Combo kunnen wij zeggen dat we dat al vaker gehoord hebben…

 

Eerste plaat:        Waarschijnlijk iets uit de categorie `breakdance` later ging het meer de kant van Steve Vai, Van Halen eChris 2n Yngwie Malmsteen op.

Droom:                  Veel dromen zijn al uitgekomen, in bijna alle theaters van Nederland gestaan met voorstellingen van ISH, in Japan getraind met de ninjutsu meesters, vrouw, kind, eigen onderneming (GoYuMe Centre) en een volkswagen T1 classic. Mocht er dan toch nog wat te dromen over zijn dan misschien: ooit een instrumentaal nummer spelen als mijn idolen Vai, Satriani of Petrucci, een onbewoond eiland winnen, één dag zonder oorlog en dood, dan 2 dagen, dan drie, dan…….